Torbjørn Johansen fra Frøya har vokst opp ved sjøen, og har alltid hatt båt. Når det kommer til båtmotor, sverger han til Tohatsu.

 

Gjennom store deler av livet har sjøen også vært arbeidsplassen hans. Han vet derfor å verdsette skikkelig utstyr som tåler en støyt.

– Det viktigste for oss er kvaliteten, og Tohatsu holder enormt bra kvalitet

Kvaliteten er viktigst

Tidligere drev Johansen Frøya Havfiskesenter på hjemstedet. I dag er han fergeskipper på Trondheimsfjorden. Favorittgeskjeften er imidlertid utvikling og produksjon av robuste GeMi aluminiumsbåter – til både fritidsbruk og næringsformål.

Båtene blir utstyrt med motor fra Tohatsu.

– Det viktigste for oss er kvaliteten, og Tohatsu holder enormt bra kvalitet, sier Torbjørn Johansen.

Kundeforholdet til Tohatsu har vart i over åtte år. Det er motorene i BFT–serien som gjelder – solide kraftplugger fra 60 til 250 hestekrefter.

 

Tohatsu har et betryggende forhandlernett

Johansen og kompanjongene formidler skreddersydde pakkeløsninger til hele landet. Mye går nordover. Det at Tohatsu har et proft forhandlernett fra nord til sør, oppleves betryggende.

– Motorene har jo så å si ikke feil. Men skulle det være noe, møter vi dyktige og hjelpsomme forhandlere, sier Johansen, og legger til:

–Tohatsu-modellene er veldig driftssikre og økonomiske i bruk, og det brede varespekteret gjør at vi får de motorene vi trenger.

 

Gode råd for kjøp av båtmotor

Vår båtmann på Frøya deler gjerne av sin erfaring og kompetanse.

– Hvilke råd vil du gi til dem som skal oppgradere til ny båtmotor?

– Folk har en tendens til å kjøpe en motor som er i minste laget. Da må man ofte presse motorene for mye, og de blir fortere slitt og dyrere i drift. Anskaffelse av en kraftigere motor, sikrer bedre ytelse i et lengre perspektiv.

– Hva med førstegangskjøperne, hva vil du anbefale dem spesielt?

– Kjøp en motor som er enkel å betjene, lett å vedlikeholde og lett å omsette når man ønsker bytte til en større båt.

Torbjørn Johansen

 

For Torbjørn Johansen faller valget på Tohatsu.

– Vi synes motorene er suverene. De er raske å montere og har bra med tilleggsutstyr. Dessuten er garantien meget god. I det store og hele er vi svært fornøyde, sier Torbjørn Johansen, før han på ny skal ut og kjøre ferge på Trondheimsfjorden.

Sporty aluminium: Torbjørn Johansen utvikler og produserer aluminiumsbåter. Her til lands formidles GeMi-båter og skreddersydde pakkeløsninger gjennom Midt-Norsk Fritid i Steinkjer. Johansen har også tilsvarende avtaler med forhandlere i Sverige og Danmark.Les også