Honda Marine Proff Logo

 

Kværnø Boats med nyheter på vannet

 

Kvernø Boats båt aluminiumsbåt

 

Båter til hvalsafari, rullestolbrukere, fisketurister eller havbruksnæringen, you name it. Kvernø Boats tilpasser seg markedet.

Den anerkjente båtprodusenten på Hitra lager solide og brukervennlige aluminiumbåter. Det har de gjort siden 2002. Den gang startet det hele i et lite telt.

 

Fra hobby til heltidsgeskjeft

I dag er hobbyprosjektet blitt en geskjeft med 15 ansatte. Over 1.100 båter er bygget siden oppstarten. I 2016 blir det bygget rundt 150 båter og målet er å komme opp i 200, for å tilfredsstille den store etterspørselen. Båter leveres til både fritids- og proffmarkedet. Blant kundene finner man kjente navn som Lerøy og Marine Harvest.

Daglig leder Bjørn Ivar Kvernø drev tidligere eget turistanlegg og hadde erfaring som båtbygger og fagmann hos Ulvan Båt.

– Jeg tenkte at jeg kunne prøve å designe og lage båtene selv, istedenfor for å kjøpe dem inn, sier Kvernø.

På kysten er det ofte røft farvann, mye vær og vind og krevende forhold. Det setter høye krav til båter og utstyr. Og her høster båtene godt av Bjørn Ivar sin bakgrunn.

– Vår kunnskap om konstruksjon og sveiseprosedyrer kommer godt med, både under bygging og i servicearbeidet, sier han.

 

Kvernø Boats båt aluminiumsbåtLEPPEFISK SPESIAL: Hos Kvernø Boats på Hitra ligger det her tre båter spesialdesignet til leppefisk-fangst. Båtene kan opereres av en person.

 

Ny kai og kran på plass

Kværnø Boats yter service på mange typer båter og motorer. Da ny kai og kran sto ferdig i vinter, kunne de løfte båter på opptil åtte tonn. Det gjorde det mye enklere å ta opp større båter til service og vinterlagring.

Med sin nærhet til næringslivet får Kværnø Boats mange spennende bestillinger. Tidligere i år leverte de en båt til Senja, spesialkonstruert for hvalsafari med blant annet sittestoler til 12 passasjerer pluss mannskap. Nylig leverte de også en båt spesielt tilrettelagt for rullestolbrukere, med rampe i baugen, elektrisk vinsj og bred, stor plass.

Påtroppende daglig leder, Torgrim Aalmo, kan fortelle at de har videreutviklet sin bestselgende 19-foter Kvernø 585, til en modell som teller 6,2 meter og er 2,15 meter bred. De kaller den 600.

– Den har vi levert 30 av allerede i år. Vi har holdt den prisgunstig. Nylig gikk det åtte båter til Lysøysundet som fiskebåter for turister, sier Aalmo og legger til:

– 600-modellen er en lettdrevet og stabil båt på nærmere 21 fot, ideell for fisking og andre vannaktiviteter. Skroget gjør at den går godt med motorer på 60-80 hestekrefter. Det holder utslippene og utgiftene nede. Båten tåler mye større motorer, så om drømmen er å cruise på fjorden i 40 knop, er det fullt mulig.

 

Kvernø Boats båt aluminiumsbåtFOR FISKE: Kvernø 615 er spesielt tilpasset fisketurisme, og kan også fint brukes som fritidsbåt.

 

Tilpasningsdyktig materiale

Folka i Kværnø Boats fortelle at de har konstruert et skrog på 30-fot som kundene selvsagt kan tilpasse selv. Den fleksibiliteten er viktig. Det fine med materialet aluminium er at det er lett å tilpasse båtene, de kan pakkes med mye ekstrautstyr og kundene kan få en løsning skreddersydd etter bruken og oppgavene båten skal utføre.

Kvernø har en rekke standardmodeller, men disse tilpasses som oftest, mer eller mindre, etter kundens behov. Båtene er selvlensende har høye sider, er lett å holde rene, innebærer et enkelt vedlikehold og forblir solide og sjøsterke båter i lang, lang tid.

Torgrim Aalmo gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb:

– Etterspørselen er svært god og det hagler med båter ut fra fabrikken. Samtidig har vi som mål å fortsette å øke produksjonen og klare å ha standardmodellene på lager. Det er et luksusproblem at vi ikke har fått til det på noen år, ler Aalmo over telefonlinjen fra Hitra.

 

Kvernø Boats båt aluminiumsbåtYTT: På Hitra, midt i Trondheimsfjorden, ligger Kvernø Boats. Ny kai og kran kom nylig på plass og øker kapasitet og effektivitet.