Fra september og utover er det mulig å gjøre gode kjøp hvis du er på jakt etter ny båt og motor. Grunnen er at importørene og forhandlerne vil gjøre klar for neste års sesong.

Er du heldig, og klar for å slå til på en ny daycruiser, kan du spare nesten 100.000, mens det er mulig å spare drøye 50.000 på en såkalt bowrider, som er en ekstra romslig skjærgårdsjeep. Her får du vite litt mer hvilke mekanismer i båtmarkedet som gjør det mulig å gjøre så gode kjøp, og hvilke forhandlingsmuligheter du har.

Gir gode rabatter på å kjøpe båt før vinteren

– Når vi passerer 1. januar er vi allikevel nødt til selge disse båtene og motorene som fjorårets modeller. Da kan vi like gjerne gi gode rabatter allerede nå. Det gir kundene en mulighet til å sikre seg en ny båt til en virkelig god pris, sier Finn Høge hos importøren Kellox.

Han forteller at båtmarkedet på høsten er ganske annerledes enn på våren. På høsten vil handelen redusere varelageret så mye som mulig. Det gir kjøperne mer ”forhandlingsmakt”, noe som kan resultere i rabatter eller gratis vinterlagring.

Entusiastene shopper rundt

– Min erfaring er at det stort sett er erfarne båteiere som handler om høsten. De vil gjerne oppgradere til en større eller nyere båt. Så derfor legger de båten de har ut på salg nå etter sesongen og handler en ny før neste sesong, i stedet for å måtte betale ekstra for neste års modell. Flere og flere opplever at den differansen er såpass stor at det er verdt å shoppe litt rundt etter de gode tilbudene, forteller Høge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

AMT 230 DCINN I SOLNEDGANGEN: AMT 230 DC er en romslig, praktisk og stilig daycruiser. Dette er en såkalt ”big-size” daycruiser og flaggskipet til AMT. AMT 230 DC er en ekte kvalitetsbåt, og sammen med den kraftige og pålitelige motoren BF 250 er dette en båtpakke i toppsjiktet.

Forskjellige kundegrupper

På Tjøme finner vi Tor Arne Thorsen hos Medø Marina. Han har følgende innspill til folk som skal handle båt på høsten.

– Egentlig er det to typer kunder vi møter om høsten. For det første merker vi for eksempel at folk har vært på Båter i sjøen på Aker Brygge. Da øker antall henvendelser om innbytte, noe som egentlig ikke er så veldig attraktivt for oss, siden vi da også må selge båten i et marked med lavere aktivitet enn på våren.

Gratis vinterlagring

– Da er det litt annerledes med den andre gruppen, som er førstegangskjøperne, eller kunder som allerede har solgt båten de hadde. De stiller egentlig litt sterkere hos oss, i den forstand at de får større muligheter til å gjøre et bedre kjøp på høsten enn om våren. Det er jo et mye bedre alternativ for oss å få oppgjør for båten nå og for eksempel tilby gratis vinterlagring, enn å vente med å selge båt og motor til våren. Da sparer kunden utgifter til vinterlagring, noe som kan bli en del tusen, og slipper tenke noe mer på den før de skal ha den på vannet til våren. Det eneste de må huske på er å tegne forsikring, på lik linje med vanlig praksis ved vinterlagring, sier Tor Arne, som legger til:

Dele opp kjøpet

– En tredje mulighet for gode handler om høsten er hvis kunden har lyst på en spesiell kombinasjon av båt og motor, men at båten ikke er kommet inn på lager ennå. Da kan de kjøpe motoren nå på høsten, lagre den hos oss, og så kjøpe båten når den kommer på nyåret. Motoren monterer vi, slik at alt er klart til båten skal på vannet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

AMT 200 BRKLASSEVINNER: En bowrider er konstruert for å utnytte plassen i hele båten, og dette er trolig markedets beste bowrider i sin klasse. Sammen med en pålitelig motor fra Honda på 150 HK, vil AMT 200 BR gi dere mye glede til vanns.

God høsthandel!

Da er det bare å se deg godt omkring etter de gode tilbudene på båten du har hatt lyst på, og håpe på at du er en av de heldige som gjør en god høsthandel.

Terhi SmåbåtregisteretLes også