Honda Marine Proff Logo

 

Skarsvåg 1200 HavbrukstjenestenHavbrukstjenesten har anskaffet flere båter av typen Skarsvåg 1200.


MÅNEDENS BÅTPRODUSENT: Skarsvåg Boats AS


SKREDDERSYDD I ALUMINIUM

 

Det er høy aktivitet hos Skarsvåg Boats som lager aluminiumsbåter. I disse dager ferdigstilles en Skarsvåg 1200 til SalMar Farming, mens en helt nyutviklet modell på 25 fot også snart klar for vannet.

Skarsvåg 25Prototype på Skarsvåg 25.

Ytterst på kysten av Sør-Trøndelag ligger Flatval i Frøya kommune. Her har Skarsvåg-familien produsert båter siden 1967.

 

Solid historie

Senioren på laget, Kristian Skarsvåg, hadde erfaring fra plate- og mekanisk arbeide og startet den gang i det små som båtbygger. Kunnskapen og tradisjonene førte han videre til sønnen Kai-Egil, og i dag driver far og sønn fullproduksjon av moderne aluminiumsbåter i nye lokaler – under merkenavnet Skarsvaag.

– Vi utvikler solide båter som er bygget til å tåle all slags vær og som kan brukes hele året. Design, utvikling og produksjon kan godt foregå i tett samarbeid med kundene, sier daglig leder Kai Egil Skarsvåg.

Slike tilpasninger resulterte blant annet i at bestselgeren Skarsvåg 22 – med god dekksplass og sterke sjøegenskaper – fikk en søstermodell kalt 22B med bauglem for enklere lasting og ombordstigning. Nylig ble to båter av denne typen levert til Havnevesenet i Horten og Hammerfest.

Den lille bedriften har spesialisert seg på å lage raske og lette arbeidsbåter med innovativ design. Disse viser seg også å være populære på fritidsmarkedet.

Årlig produseres om lag 30 båter. I tillegg utfører Skarsvåg Boats service og reparasjoner og tar andre oppdrag innen sveis og stål/aluminium.

– Vi utvikler solide båter som er bygget til å tåle all slags vær og som kan brukes hele året.

Kai Egil Skarsvåg, daglig leder

Skarsvåg 1200 prototypeSkarsvåg 1200.

Nye kunder vil ha aluminiumsbåter

De største kundene befinner seg innen havbruksnæringen, og kjente bedrifter som SalMar, Lerøy Seafood og Marine Harvest står på kundelisten.

Havnevesenet, turistnæring, kraftselskap, sjøentrepenører og søk- og redningstjenester er bransjer og kunder som også ønskes velkommen på Flatval.

– Det er stor aktivitet her i regionen, og det virker som kundene opplever det som en stor fordel med en lokal leverandør, sier Kai-Egil Skarsvåg.

 

Flaggskip og nyhet

Trenden, spesielt innen havbruksnæringen, er at lokalitetene havner lenger og lenger ut fra land. Anleggene blir større og mer automatiserte, og man har ofte et behov for å frakte personell raskt ut til anlegget.

Både flaggskipet Skarsvåg 1200 og nye Skarsvåg 25 er utviklet med dette for øyet.

 

– Hovedfilosofien har vært å lage to tiltalende, hurtiggående båter som frakter folk og last effektivt fra A til B, sier Kai-Egil Skarsvåg.

 

Som i de fleste bransjer gjelder regelen om at tid er penger.

 

Les mer om Skarsvåg Boats AS og deres modeller og ekspertise her.