Slik beskriver Per Betten i Betten Rorbuer de egenskapene han ser etter i en båtmotor. Egenskaper som pålitelighet og sikkerhet på vannet er livsviktige for en som sender turister ut i røft farvann hver eneste dag.

Betten Rorbuer holder til på øya Smøla på Nordmøre og driver utleie av fiske– og fritidsbåter til turister. Da må utstyret holde vann og driftssikkerheten være på topp.

– For oss er det alfa og omega med fornøyde kunder. Og en kunde med en motor som ikke går, er ikke fornøyd

For både hobbyfiskere og proffer

Båtparken hos Betten Rorbuer er utstyrt med Honda–motorer mellom 50 og 60 hk. Båtene leies ut til både hobbyfiskere og proffer. Utstyret må tåle en støyt og takle variert vær og bruk.

– Motorene våre må tåle mye. Her er det værhardt, og dermed er det noen farer knyttet til det. Vi må ha et produkt som er 100 prosent pålitelig, og det har vi funnet hos Honda, sier Betten.

Farvannet som omgir Smøla er ikke det mest gjestmilde. Med over 5500 holmer og skjær i skjærgården, lever propeller og undervannskamre utsatt når uerfarne turister reiser ut.

– Vi har en egen klausul i kontrakten med Honda som sikrer oss at disse delene alltid er tilgjengelige. Vi er helt avhengige av å ha enkel tilgang på vedlikehold og nye deler, forteller Betten, som er svært tilfreds med sin lokale forhandler.

 

Om uhellet er ute

– For oss her ute på en øy i havgapet er tilgang på spesialvarer fra fastlandet noe som ofte kan ta opptil en uke. Det at vi har en forhandler på øya, gjør det at vi er ute på vannet igjen bare etter et par timer, dersom uhellet er ute, legger han til.

Til tross for hardt vær, noen skjær i sjøen og mange uerfarne båtførere, så har utleieren kun gode erfaringer med Honda-motorer.

– For oss er det alfa og omega med fornøyde kunder. Og en kunde med en motor som ikke går, er ikke fornøyd, slår Per Betten fast.Les også

Båtmann for livet

Gjennom store deler av livet har Torbjørn Johansen fra Frøya hatt sjøen som arbeidsplass.