Det livner det til på sjøen, ved hytter, brygger og båtplasser. En viktig del av båtlivet foregår også i marinaen.

 

Vi dro for litt siden på en liten båttur i den naturskjønne Østfold-skjærgården. Turen gikk også innom de kjente og kjære marinaene Skjebergkilen, Skjærhalden og Herføl.

Se bildeserie nederst i saken.

 

Herlig marinamiljø

Marinaene har viktige oppgaver som servicestasjon, oppholdssted og logistikksentral for båtfolket. Som oftest har en marina både båtplasser, vinterlagring, verksted, drivstoff, butikk og delelager. Tilgang på toaletter, septiktømming, strøm og vann er andre tjenester som mange trenger og setter pris på.

Og ikke minst er det en sosial møteplass for båteiere, hyttefolk og lokalbefolkning.

Her finner du flere marinaer og verksteder rundt om i Norge.

Skjebergkilens Marina ble etablert i 1974. Marinaen leier ut over 1 200 båt- og opplagsplasser, selger båter, motorer og utstyr, driver serviceverksted for fritidsbåter samt deleutsalg.I HAVN: Skjebergkilens Marina ble etablert i 1974 og har i dag rundt 15 ansatte. Marinaen leier ut over 1 200 båt- og opplagsplasser, selger båter, motorer og utstyr, driver serviceverksted for fritidsbåter samt deleutsalg.

 

Jon Christian Eriksen fra Sarpsborg har lagt til ved bryggene på Skjebergkilen Marina. BALANSEKUNST: Jon Christian Eriksen fra Sarpsborg har lagt til ved bryggene på Skjebergkilen Marina. Det er bare 13 minutters tur hjemmefra. Med utsikter til fint vær, laster han båten med pikk pakk og klargjør båten for en tur med familien.

 

Fra hytta på Søndre Sandøy tar mamma Kari Hansen og døtrene Beathe Eriksen og Lise Aam ofte turen til marinaen på Skjærhalden.FAMILIEBÅT: Fra hytta på Søndre Sandøy tar mamma Kari Hansen og døtrene Beathe Eriksen og Lise Aam ofte turen til marinaen på Skjærhalden.

 

 

Jon Remme har en 44 fot seilbåt i Skjebergskilen MarinaHYTTE PÅ SJØEN: Jon Remme har nå 44 fot seilbåt å boltre seg med. I sin Bavaria 44 Vision får Sarpsborg-mannen med seg hele familien på tur. Hittil i år er det bare blitt med en liten prøvetur. Remme har hatt båt i 35 år og synes Skjebergkilen er en suveren marina med topp tilgang til strøm, vann og butikk.

 

Lars Jørgen Thoresen fra Fredrikstad skal på båttur til Hvaler med familien. MARITIM TRILLETUR: Lars Jørgen Thoresen fra Fredrikstad skal på båttur til Hvaler med familien. Tralla er fylt opp med nødvendigheter og godsaker. – Her på marinaen er det kjempegod service og de har det vi trenger, sier Thoresen.

Olav Eriksen (t.v.) eier og driver Skjebergkilen Marina. Denne mai-helgen var Aage Hammerstad på plass for å klargjøre båten foran båtsesongen.BÅTPRAT: Olav Eriksen (t.v.) eier og driver Skjebergkilen Marina. Aage Hammerstad fra Jessheim har sin Tresfjord 29 liggende her, og slår gjerne av en prat med Eriksen. Denne mai-helgen var han på plass for å klargjøre båten foran båtsesongen.

 

På Skjærhalden samles folk i sola på uteserveringen for en sosial pust i bakken og litt påfyll av riktig næring.MAT OG DRIKKE: På Skjærhalden samles folk  i sola på uteserveringen for en sosial pust i bakken og litt påfyll av riktig næring.

 

Mona Skjefstad er butikkmedarbeider på Skjærhalden Marina og kan fortelle om et yrende liv i helgene. STYRER BUTIKKEN: Mona Skjefstad er butikkmedarbeider på Skjærhalden Marina og kan fortelle om et yrende liv i helgene. Selv om været har vært noe rufsete, har trafikken økt på etter påsken.

 

Hans Fredrik Martinsen har jobbet 42 år på sjøen, mange av dem som styrmann. STYRMANNEN: Hans Fredrik Martinsen har jobbet 42 år på sjøen, mange av dem som styrmann. Nå har han vært pensjonist i 11 år, er aktiv i den lokale båtforeningen og er fortsatt på vannet hver eneste dag i sin Nimbus. – Her på marinaen kjenner jeg de fleste. Men når det koker som verst på sommeren, holder jeg meg unna, sier sjømannen og gliser skjevt.

 

På Skjebergkilen ligger motorbåter og seilbåter i skjønn forening. MOTOR OG SEIL: På Skjebergkilen ligger motorbåter og seilbåter i skjønn forening. Ivrige båteiere ordner her med båtene sine en lysegrå formiddag i mai.

 

En viktig del av tilbudet på en marina er tilgangen på drivstoff. FULL TANK: En viktig del av tilbudet på en marina er tilgangen på drivstoff.

 

Bryggekatt på Skjærhalden.BRYGGEKATT:  Den egentlige sjefen på Skjærhalden Marina ser ut til å være denne firbeinte, pelskledde jegeren.

Gode tilbud på Skjæhalden. 1 pakke 99,- og 2 pakker for 100,-STINGSILD PÅ TILBUD: Ja, om man trenger seks fiskesluker, er det ingenting å si på dette tilbudet.

 

Eli og Trond Simonsen har hytte på Søndre Sandøy og kjører en AMT 170 BR som de kjøpte i 2011. PÅ HENT: Eli og Trond Simonsen har hytte på Søndre Sandøy og kjører en AMT 170 BR som de kjøpte i 2011. På Skjærhalden skal de plukke opp datteren Kristine som blir med på hytta for helgen.

 

Merete og Anne Sofie Blakstad har hytte på Viker, Asmaløy og skal åpne hytta for sesongen. Det feirer de med en is på Skjærhalden.SØSTRENE BLAKSTAD: Merete og Anne Sofie Blakstad har hytte på Viker, Asmaløy og skal åpne hytta for sesongen. Det feirer de med en is på Skjærhalden.
– Det er så vakkert her, sier de blidt i kor.

 

Båter liggende på land i vente av varmegradene på Herføl Marina.TIL LANDS OG TIL VANNS: Rundt bryggene på Herføl Marina finner man både store og små båter til ulik bruk.

 Les også