Båtsesongen er det mange som gleder seg til. Båtmessen Sjøen for Alle er et startskudd for mange, enten de har båt eller vil ha en.

Det blåser varmere og mer postive vinder over Båt-Norge. Under båtmessen var denne optimismen synlig i form av en imponerende samling båter, motorer og utstyr. Over 30 000 kvadratmeter var nylig fylt med maritime drømmer om nydelige dager på sjøen. Vi fanget noen øyeblikk fra messen, så ta gjerne en titt nedover siden for litt inspirasjon.

Stor eller liten båt

På Sjøen for Alle er det et stort sprang mellom hva publikum ser etter. Noen ser etter ny propell, noen skal ha utstyr til båtpussen, mens andre ser etter sin første båt, en liten båt til familiens ungdom eller en større båt enn den man har i dag. Vi møtte noen av dem på båtmessa.

 

Selger terhi 400 på Sjøen for alle 2017FAMILIEBÅT: Marianne og Knut Harge tar en ekstra kikk på en Terhi 400. Ekteparet bor i Risør og trenger en båt med tanke på barnebarna. Forhandler Tor Arne Thorsen fra Medø Marina bistår med råd og vink om båten.

 

FORSKJELL: Det skjer jo en del på 61 år. Her ser du to båtmotorer fra Tohatsu, en fra 1956 og en fra 2017.

 

Tohatsu småmotor på River. Sjøen for Alle 2017.FIND THE RIVER: River er en ungdomsbåt som kommer i mange spreke farger. Motoren på 9,9 hk fra Tohatsu er ekstra sprek og gir masse kraft og moro på kjøpet.

 

Silver Hawk 540MODERNE OG STØYSVAK: Silver er moderne og stilige aluminiumsbåter med svært gode kjøreegenskaper.

 

Marit Strømøy på Sjøen for alle 2017FARTSFYLT DAME: Båtrace-fører Marit Strømøy har lenge konkurrert i båtsportens formel 1. På båtmessen ble det mye prat om fart, båt og hestekrefter for den kjente damen.

 

Honda Marine stand Sjøen for Alle 2017SOM PÅ BRYGGA: Hos Honda Marine ble det vist fram båter fra AMT, Silver og Terhi fra en vaskekte brygge.

 

Sjøen for alle 2017NY BÅT TIL SØNNENE: Bo og Sissel Lessum fra Nesbru var på Sjøen for Alle for å se etter båt til sine tre sønner. En av dem, Bo Lessum (i midten), var med for å kvalitetssikre foreldrenes båtekspedisjon til Lillestrøm.

 

NY BÅT: AMT 190 BR er en ny bowrider som har mange bruksområder. Vannsport og lek er et av dem.

 

Honda Marine på Sjøen for Alle 2017DRIVKRAFT: Honda er verdens største motorprodusent, Honda Marine selger båtmotorer fra 250 til 2,3 hestekrefter.

 

Ole S Melbye, sjef Tohatsu Norge på Sjøen for Alle 2017MARINENESTOR: Ole S. Melbye har lang erfaring med salg av båt og båtmotor.

 

Tohatsu racingboat. Sjøen for alle 2017GT-30: Denne båten brukes i konkurranser og kan med en motor på 30 hk fra Tohatsu oppnå en toppfart på 90 km/t.

 

LANDGANG: Båt er fint på fine dager.

 

Honda Marine og Silver stand på Sjøen for Alle 2017OPTIMISME: Sjøen for Alle 2017 var godt besøkt og over 30 000 kvadratmeter var fylt med båt, motor og utstyr.

 

AMT 230DC med Honda påhengsmotor på Sjøen for Alle 2017DAGSTURBÅT: AMT 230 DC er den største daycruiseren til den anerkjente finske båtprodusenten AMT.

 

Sjøen for Alle 2017SEILBÅT & MOTORBÅT: Anni og Petter Georg Lie fra Nesodden var på båtmessen for å se på aktuelle seilbåter og en liten motorbåt.

 

Honda Marine småmotorerNYE SMÅMOTORER: Honda kommer i 2017 med nye småmotorer i størrelsene 4, 5 og 6 hestekrefter.

 

Tohatsu småmotor på River - Sjøen for alle 2017RÅD OG VINK: Mange tar turen til båtmessen for å få gode råd og vektige vink fra forhandlere og båtprodusenter.

 

AMT Sjøen for Alle 2017BÅTPRAT: Den finske båtprodusenten AMT har gjort det bra i det norske markedet. Båtene er pene å se på og har god plass, så også for flere herremenn som vil slå av en god båtprat.Les også